הפחד משינוי בגיל 45-65 – ולמה הוא כל כך חזק?
- חגית דאבוש

- 24 במאי
- זמן קריאה 3 דקות

הפחד משינוי בגיל 45-65 – ולמה הוא כל כך חזק?
בגילאי 45-65 קורה משהו מוזר ומוכר לרבים מאיתנו.
מבחוץ, אנחנו נראים יציבים, מנוסים, עם הישגים מאחורינו.
מבפנים, משהו מתחיל להתערער. הביטחון העצמי, שהרגשנו בו פעם כמובן מאליו, פתאום נראה שביר יותר. אנחנו שואלים את עצמנו: "למה דווקא עכשיו?"
זו אחת השאלות הנפוצות ביותר שאני שומעת בתהליכי אימון. והתשובה אינה פשוטה, כי היא משלבת שינויים פיזיולוגיים, רגשיים וחברתיים שמתרחשים דווקא בתקופה הזו של החיים.
מדוע הביטחון העצמי יורד דווקא בגיל אמצע החיים?
1. סיום עידן ההוכחות
בשנים הצעירות יותר הביטחון העצמי שלנו היה קשור במידה רבה להישגים חיצוניים: קריירה, גידול ילדים, בניית בית.
כשאנחנו מגיעים לגיל 45-55, רוב ההישגים האלה כבר מאחורינו.
פתאום אנחנו שואלים: "מי אני אם אני כבר לא 'המפרנס', 'ההורה הצעיר' או 'העובד המצליח'?"
הזהות החיצונית מתחילה להתפרק, והביטחון הפנימי עדיין לא התמלא במקומה.
2. המראה הפנימית הופכת להיות ברורה יותר
בגיל זה אנחנו כבר לא יכולים (ולא רוצים) לשקר לעצמנו כמו בעבר.
אנחנו רואים בבירור את הדפוסים שחוזרים על עצמם, את החלומות שדחינו, ואת המחירים ששילמנו כדי "לשמור על יציבות", על סטטוס או "מה שצריך".
המודעות הזו מביאה איתה גם חוסר ביטחון, כי קשה יותר להתעלם מהפער בין מה שאנחנו חיים לבין מה שאנחנו באמת רוצים.
3. שינויים הורמונליים ופיזיים
אצל נשים: גיל המעבר.
אצל גברים: ירידה הדרגתית בטסטוסטרון.
שינויים אלה משפיעים לא רק על הגוף, אלא גם על מצב הרוח, רמת האנרגיה והתחושה העצמית.
הגוף משדר "משהו משתנה", והמוח מתחיל לשאול שאלות קיומיות.
4. תחושת "זמן מוגבל"
בגיל 45+ אנחנו מתחילים להרגיש שהזמן אינו אינסופי.
המחשבה "יש לי עוד 30-40 שנה" הופכת ל "יש לי 20-30 שנה טובות".
המודעות הזו יכולה להביא מוטיבציה גדולה, אבל גם חרדה וירידה בביטחון כי פתאום כל החלטה מרגישה "משמעותית מדי".
מה ההבדל בין ירידה בביטחון לבין משבר אמיתי?
לא כל ירידה בביטחון היא משבר.
לפעמים זו רק תקופת מעבר, הזדמנות לבנות ביטחון עצמי מסוג חדש, כזה שלא מבוסס על הישגים חיצוניים או על "להיות מושלם", אלא על היכרות עמוקה יותר עם עצמנו, על ערכים ברורים ועל היכולת להתמודד עם שינויים.
איך אפשר לבנות ביטחון עצמי חדש בגיל הזה?
*להכיר את השורשים, להבין מאיפה מגיע חוסר הביטחון.
האם מפחד מכישלון? מאחריות? מדימוי עצמי ישן?
*ליצור הישגים קטנים ומשמעותיים, כאלה שמתאימים לערכים שלנו ולא רק למה ש"מצופה" מאיתנו.
*לשנות את השיח הפנימי מ"מי אני בכלל?" ל"מי אני רוצה להיות בשנים הבאות?"
*ללוות את התהליך באימון הוליסטי, שיכול לעזור מאוד כי הוא עובד בדיוק על החיבור בין הגוף, הנפש והמשמעות.
לסיום:
ירידה בביטחון העצמי בגיל 45-65 אינה סימן לכישלון.
זה סימן להימצאות בשלב חדש בחיים, שלב שבו יש לך ניסיון, חוכמה ואפשרות אמיתית לבנות משהו משמעותי יותר, שמתאים למי שאת/ה היום.
אם גם אצלך הביטחון העצמי מתערער דווקא עכשיו, ויש בך רצון להבין את זה לעומק ולבנות אותו מחדש, את/ה לא לבד.
אני מזמינה אותך לפגישת היכרות, שבה נוכל לבדוק ביחד, מה קורה אצלך, ומה אפשר לעשות כדי שתרגיש יותר שלם ובטוח בעצמך, דווקא בגיל הזה.
באהבה,
חגית דאבוש
מאמנת הוליסטית לשינויים משמעותיים בגילאי אמצע החיים (45-65)
*המאמר נכתב בלשון זכר, אך פונה לנשים וגברים כאחד.
לפרטים נוספים וקביעת תהליך אימון אישי צור קשר
חגית דאבוש - מאמנת הוליסטית מוסמכת (CCIL) | NLP |
לשינויים משמעותיים בגילאי אמצע החיים
📞 050-8344816 | 🌐 hagitdabush.com📩
הצטרפו לניוזלטר / עקבו אחריי ברשתות – לחיבור עם תודעה ואור
אני מאמינה כי סלילת הדרך להצלחה משתנה מאדם לאדם ויחד עם ניסיון רב טיפול והכוונה ניתן להגיע אל המקום בו רציתם להיות.
לפרטים נוספים וקביעת פגישה ליצירת מציאות חדשה: חגית דאבוש 050-8344816

תגובות